WebBoomm – Online Marketing – Zoekmachine Marketing – Social Media Marketing
Over WebBoomm? | Contact
Bel: 06-10350718

Buffer; Één Van Mijn Favoriete Twitter Tools

Tot zo´n 2 maanden geleden had ik nog nooit van Buffer gehoord, maar het is wel één van mijn favoriete Twitter tools geworden (thx @juan_diaz_diaz voor de suggestie).

Niet iedereen is het er namelijk over eens dat het schedulen van Tweets een juiste strategie is. Twitter is immers een platform gebaseerd op real-time interactie. Echter, het aanbieden van tweets met relevant nieuws uit jouw markt aan je Twitter volgers is een manier om jezelf als autoriteit of thought leader neer te zetten en mensen een reden geven om juist jou te volgen. Door gebruik te maken van Twitter tools voor het schedulen van tweets maak je meer tijd vrij voor zaken die belangrijker zijn zoals het beantwoorden van vragen uit je community en het monitoren van zoektermen.

Best twitter tools - Buffer

Met Buffer, kun je bepalen wanneer gedurende de dag je tweets wil verzenden (ik kies ervoor om mijn tweets tussen 15 en 21 uur te sturen, aangezien blijkt dat dan het grootste aantal van mijn volgers actief is). Ik laad ´s ochtends mijn buffer op met interessant tweets, meestal met links van interessante artikelen die ik heb gelezen, dit kost me ca 30min per dag, die twitter tools bufferdan vervolgens door Buffer worden gescheduled. Het verbaast me dat er nog geen andere Twitter tools zijn (althans ik heb ze nog niet gevonden) die deze geniale feature ook heeft toegepast. Het zal me dat ook niet verbazen dat Buffer binnenkort door Hootsuite (of door één van de andere prominente Twitter tools) wordt gekocht

 

Het schedulen van tweets met Buffer is eenvoudig.

  1. Selecteer eerst de tijden waarop je je tweets wilt versturen.
  2. Vervolgens ga je naar de artikelen waarover je wilt posten. Ik lees dagelijks de interessante blog posts van circa 15 Social Media en Search Engine Optimization sites die ik via RSS feeds in een Firefox add-on reader in de browser te zien krijg (Firefox “Brief” add-on). Via de Firefox Buffer add-on is het vervolgens een peuleschil die artikelen te tweeten.

Tot slot, Buffer biedt een aantal handige Twitter monitoring tools. Het toont het aantal klikken op de links in de tweets die je verstuurd hebt via Buffer, het bereik en hoe vaak je tweet geretweet is. Dit geeft je een direct inzicht welke tweets het meest interessant gevonden worden door je publiek. En dit is dan weer handig om te weten hoe je meer traffic kunt genereren naar je uw eigen content.
twitter tools buffer analytics
Hoewel bijna alle Twitter tools als TweetDeck of HootSuite een tweet scheduling-functie hebben, gebruik ik toch Buffer hiervoor. Het niet elke keer te hoeven kiezen van een tijd waarop je de tweet wilt versturen, is een groot voordeel van Buffer. Probeer het ook eens zou ik zeggen.

Buffer heeft 3 programma´s: de gratis versie (die ik heb en goed werkt omdat ik met 2 account mijn 2 voornaamste Twitter account met 2 x 10 tweets per dag kan voeden), eentje van $ 5 per maand en eentje van $ 30/maand.

Heb je andere Twitter tools die je onmisbaar vindt voor je Social Media Marketing en Twitter marketing in het bijzonder, zet dit dan even in de comments. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Comments are closed.

Laatste Blog Posts

Waar zitten we

WebBoomm Amsterdam
Landsmeerderdijk 36
1035 PW Amsterdam.
Website: http://webboomm.com
Email: amsterdam@webboomm.com

    

Contact